
A new year with new endeavours:
Home-grown hops AND elderflower come together in this light Belgian-style tripel. By adding the elderflower to the batch after fermentation, the original dryness gets balanced by fresh sweet tones. See below for a more detailed description.
Order this great tripel in a (multiple of) sixpack @Rudy for region Delft/Amsterdam, or @Jochem for region Utrecht and beyond at E3.50 per can.
For commercial orders, please contact @Jochem directly, cheers!
Please share your impression of Flowerpower at UnTappd.
..



The story – het verhaal:
Flowerpower is een vlierbloesem Tripel en was een van de eerste bieren waar we aan zijn gaan werken. Na de vraag van een vriend aan ons als hobbybrouwers of we niet eens een vlierbloesem bier konden maken zijn we aan de slag gegaan. De gedachte was om een tripel type bier te maken waarbij we in plaats van dryhop, vlierbloesem gebruiken om het bier een bloemig karakter te geven. Er zijn meerdere versies van dit bier gebrouwen om tot het uiteindelijke recept te komen waarbij de mout, gist en vlierbloesem in balans zijn. Daarbij hebben we er bij de receptontwikkeling bewust voor gekozen om gebruik te maken van vlierbloesem die achter de boerderij van het ouderlijk huis wild groeit. Dit zorgt voor extra complexiteit, maar ook voor variatie per jaar.
Om een volle smaak te kunnen krijgen terwijl het alcoholpercentage op een redelijke 7% uitkomt, is de vlierbloesem tripel een bier geworden met een complex moutprofiel. Zo bevat het naast pilsmout en pale mout ook wat red-mout, biscuit, en havervlokken. Het gistprofiel wordt bepaald door Wyeast 1214 (Belgian Abbey) en Wyeast 1318 (London Ale). Doordat de London Ale gist sneller start dan de Belgian Abbey, start de vergisting redelijk neutraal en worden de esters van de Belgian Abbey gist later in de vergisting gevormd. Hierdoor blijven ze wel aanwezig, maar overheersen ze de Vlierbloesem niet. Het resultaat is een fijne, lichte tripel die het palet niet overheerst, maar waar wel veel in te ontdekken is.